Uslovi korišćenja

Ovaj dokument (zajedno sa ovde spomenutim drugim dokumentima) utvrđuje opšte uslove za korišćenje veb-sajta: zenshop.rs (u daljem tekstu: LANA SHOES – lanashoes.rs) i kupovine proizvoda preko Veb-sajta. Postavljanjem, upravljanjem i prodajom preko LANA SHOES (lanashoes.rs ) rukovodi:

 

DARKO MITIĆ PR TRGOVINA NA MALO OBUĆOM I PREDMETIMA OD KOŽE I TEKSTILOM LANA SHOES 1 BEOGRAD

Bulevar Kralja Aleksandra 152 Vračar, Beograd, Srbija

MB 65825503

PIB 112032432

Tel: +381 61 29 44 809

email: [email protected]

(u daljem tekstu: LANA SHOES )

Politika privatnosti

 

U ime LANA SHOES-a lanashoes.rs obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni LANA SHOES-a lanashoes.rs (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Podrobnije se informišite o našoj politici privatnosti na linku: https://lanashoes.rs/politika-privatnosti/.

Uslovi korišćenja

 

Internet portal www.lanashoes.rs (u daljem tekstu: Lana Shoes) Vam omogućava korišćenje svojih usluga i sadržaja pod uslovima koji se navode u daljem tekstu. Molimo Vas da pre korišćenja naših usluga, pažljivo pročitate sledeće uslove. Svaka poseta našem sajtu, kao i kupovina, znači da ste ove uslove pročitali i da se slažete sa njima u potpunosti.

Ukoliko su uslovi za vas neprihvatljivi, molimo Vas da ne koristite sajt www.lanashoes.rs.

Sadržaj koji je prikazan na ovom sajtu (stranice, linkovi, dizajnerski elementi, tekstovi, fotografije, logotipi, kao i sadržaj prikazan na društvenim mrežama koji su povezani sa ovim sajtom) je vlasništvo firme Lana shoes i ne mogu se koristiti bez predhodne saglasnosti.

Lana Shoes se trudila da sve proizvode prikaže i opiše što je tačnije moguće, ali istovremeno ne garantujemo da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka.

Takođe, ne garantujemo da fotografija proizvoda 100% odslikava original, kao i da zalihe proizvoda u maloprodajnom objektu zaista i postoji. Zato je poželjno da nas kontaktirate telefonom ili e-poštom u vezi dostupnosti modela i brojeva.

Upotreba internet sajta

 

Sav materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu “Sajt”) je zaštićen autorskim pravima i svaka neovlašćena upotreba može predstavljati kršenje Zakona o autorskom i srodnim pravima, Zakona o žigovima ili drugih zakona iz oblasti intelektualne svojine. Osim ukoliko je drugačije naznačeno na drugom mestu na ovom sajtu, sav sadržaj možete pregledati, kopirati, štampati ili preuzimati isključivo za ličnu, nekomercijalnu upotrebu i u informativne svrhe, pod uslovom da sve naznake o autorskim pravima ili drugim vlasničkim informacijama koji su sadržani u originalnom dokumentu zadržite u svim kopijama. Ne možete menjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe. Ne uzimajući u obzir prethodno navedeno, bilo koji softver ili drugi materijal dostupan za preuzimanje ili korišćenje preko ovog sajta koji poseduje sopstvene uslove korišćenja ili licenciranja nalazi se pod zaštitom tih uslova. Ukoliko prekršite bilo koji od ovih Uslova, vaša dozvola za upotrebu sajta će biti povučena i bićete obavezni da odmah uništite sve sadržaje koje ste preuzeli ili odštampali.

Osim ako je eksplicitno drugačije naznačeno ovde ili na nekoj drugoj stranici ovog sajta, ništa ovde sadržano, bilo izričito, prećutno, odricanjem ili na drugi način, vam ne daje pravo da koristite bilo koji deo intelektualne svojine koju ste pronašli na Sajtu.

Informacije

 

Svi materijali, povratne informacije ili druge vrste informacija koje dostavite ovom Sajtu ili u kompaniji  LANA SHOES (lanashoes.rs)  povodom ovog sajta (“Informacije”) neće biti smatrani za poverljive ili vlasničke. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.LANA SHOES (lanashoes.rs) će biti isključivi vlasnik svih informacija prikupljenih na Sajtu ili u vezi sa njim.  LANA SHOES (lanashoes.rs) nema nikakve obaveze u odnosu na takve informacije i slobodan je da ih koristi bez ograničenja za bilo koje svrhe (kao što je upotreba, reprodukcija, modifikacija, objavljivanje, (re)distribucija, javno prikazivanje itd.) i bez navođenja izvora.

Zabranjeno je postavljati ili prenositi na Sajt ili sa njega bilo kakve protivzakonite, preteće, klevetničke, ponižavajuće, obscene ili druge materijale koji krše bilo koje zakone.

Reklamacije

 

Pod reklamacijom u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača i ovog Pravilnika, podrazumeva se da potrošač uoči postojanje nesaobraznosti robe sa njenim svojstvima kako je to navedeno u pripadajućoj Deklaraciji i o tome obavesti prodavca. Potrošač je dužan da se pridržava svih uputstava iz deklaracije u pogledu namene, namenske upotrebe proizvoda, njegovog održavanja i sl.
Potrošač ima pravo da kupljenu robu reklamira ukoliko se nesaobraznost pojavi u roku od dve godine (24 meseca) od momenta prijema paketa odnosno prelaska rizika na potrošača nakon momenta predaje kupijene robe potrošaču u državinu, ako potiče od uzroka koji je postojao pre toga. Ako nesaobraznost nastane u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potročača, pretpostavlja se da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika, osim ako je to u suprotnosti sa prirodom robe i prirodom odredene nesaobraznosti. Prodavac ne odgovara za nesaobraznost ako je u trenutku zaključenja ugovora potrošaču bilo poznato ili mu nije moglo ostati nepoznato da roba nije saobrazna ugovoru (prodaja “robe sa greškom”).
Prodavac ne snosi odgovornost za nesaobraznost i ne pokriva nedostatke, oštećenja i kvarove nastale usled nepravilnog i nestručnog rukovanja robom.

Usled fizičkog oštećenja, proizvod neće biti prihvaćen na reklamaciji.

Nesaobraznost robe
u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača i ovog Pravilnika postoji ukoliko prodata roba nema svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe, a u skladu sa njenom namenom kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom.
LANA SHOES (lanashoes.rs) potvrđuje da je roba koju prodaje u svemu saobrazna sa Deklaracijom kojom je svaki od proizvoda označen. LANA SHOES (lanashoes.rs) potvrđuje da roba koju prodaje ima svojstva koja omogućavaju njenu redovnu upotrebu u skladu sa namenom kako je to označeno na Deklaraciji. U slučaju sumnje, saobraznost robe se isključivo utvrđuje u odnosu na njena svojstva i njenu namenu kako je to navedeno u pripadajućoj Deklaraciji.

Reklamacije na oštećenje u transportu

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu. Svako oštećenje pri transportu kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe.

Ukoliko uočite takvo oštećenje, nemojte potpisati prijem pošiljke ili zamolite kurira da sačeka dok proverite da li oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje samog proizvoda ili gubitak delova. Ukoliko proizvod nije oštećen, i svi delovi su na broju, potpišite prijem pošiljke.

Reklamacije na podatke ili pogrešnu vrstu robe

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, pozovite telefonom na broj 061 / 29 44 809, ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e-mail [email protected] i opišete kakav problem imate.

U najkraćem mogućem roku, odgovorćemo potrošaču na izjavljenu reklamaciju i obavestićemo Vas o daljem postupanju. Rok za rešavanje reklamacije je 30 dana od trenutka prijave iste.

Zamena i Povraćaj novca

 

Kupac može zatražiti zamenu / povraćaj novca u roku od 14 dana od dana prijema robe, slanjem e-maila na adresu  [email protected] ili pozivom na broj 061 / 29 44 809  (radnim danom od 9 do 20h). Zamena robe se odnosi na zamenu veličine obuće ili zamenu modela obuće.

U slučaju zamene roba se, zajedno sa popunjenim Obrascem za zamenu, koji se nalazi ovde, dostavlja prodavcu preko kurirske službe o trošku prodavca.

U slučaju zamene kupac je u obavezi da robu vrati u originalnoj amabalaži, bez oštećenja i vidljivih tragova korišćenja. U suprotnom prodavac nije u obavezi da obavi zamenu.

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da Vam broj obuće ne odgovara ili iz bilo kog razloga želite da odustanete od kupovine, Zakonom o zaštiti potrošača je omogućeno da proizvod vratite u roku od 14 dana bez navođenja posebnih razloga, i mi ćemo Vam vratiti novac koristeći isto sredstvo plaćanja koji ste koristili u transakciji.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora ovde

Naravno, poručeni artikal nije moguće menjati ukoliko je nošen, odnosno prilikom povraćaja ste dužni da obuću vratite u originalnoj amabalaži, bez oštećenja i vidljivih tragova korišćenja. Lana Shoes može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je poslao robu trgovcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo.

Po prijemu ovako poslate robe služba reklamacija će utvrditi stanje i ispravnost artikla i ukoliko su ispoštovani napred navedeni kriterijumi odobriti povraćaj novca kupcu u skladu sa zakonskim obavezama.

Ukoliko Vam je pošiljka stigla oštećena, neophodno je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi napravili zapisnik. Ukoliko je roba stigla neoštećena, ali neispravna, kontaktirajte nas.

Povraćaj sredstava u slučaju kupovine platnim karticama

(Maestro, Master, VISA, DINA, AMEX)

 

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, LANA SHOES (lanashoes.rs)  je u obavezi da povraćaj vrši isključivo na Maestro, Master, VISA, DINA i, AMEX  karticu koja je korišćena pri plaćanju , što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Cene proizvoda

 

Sve cene proizvoda navedene na sajtu su sa uračunatim PDV-om. Cene se u maloprodajnim objektima mogu razlikovati od cena prikazanih na sajtu.

Međutim, ukoliko je proizvod dostupan za online prodaju (što je jasno naznačeno oznakom “Ubaci u korpu” ili “Naručite”) cena iskazana na sajtu je 100% zagarantovana za kupca i ona može biti uvećana za troškove transporta ako joj je cena sa PDV-om ispod 5000 dinara. Za proizvode vrednosti preko 5000 dinara isporuka je besplatna. Iako je isporuka besplatna, u troškove isporuke ne može da spada trošak slanja novca prodavcu za otkupljenu robu, koja će biti naplaćena kupcu po tarifi kurirske službe “Post express”.  obračun poštarine

Zadržavamo pravo da ne objavimo komentare posetilaca kojima se povređuje privatnost nekog lica, uvredljiv sadržaj kao i sadržaje koji su u suprotnosti sa odredbama Zakona o javnom informisanju.

Lana  shoes ne odgovara za komentare posetilaca jer isti predstavljaju samo odraz njihovog mišljenja ali ne i naš zvaničan stav.

Isporuka

 

Rok isporuke
Nakon potvrde, Vaša porudžbina ulazi u status obrade u kojoj se utvrđuje da li je traženi artikal dostupan. Nakon obrade porudžbine, na Vašu e-mail adresu stići će obaveštenje o statusu porudžbine. Očekivani period obrade porudžbine je najčešće 2-3 radna dana. Za sve porudžbine kreirane petkom i vikendom, period obrade porudžbine možete da očekujete u roku od 5 dana. Obaveza prodavca je da isporuči robu koju je kupac naručio bez nepotrebnog odlaganja i to najduže 60 dana. Pošto nam je zadovoljstvo kupaca na prvom mestu sve ove rokove se trudimo da svedemo na minimum i opravdamo poverenje naših kupaca. Ukoliko Vaša porudžbina sadrži više od jednog artikla, može se desiti da vam celokupna porudžbina stigne u više pošiljki, sa par dana razmaka.

Istovar i unošenje proizvoda je obaveza kupca.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

 

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno
najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.“

Izjava o konverziji

 

‘All payments will be effected in Serbian currency – dinar (RSD). The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Serbian dinar according to the current exchange rate of the Serbian National Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion
there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site’.

 

‘Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).Za
informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.’

Izjava o PDV-u

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova